Free PDF Books

PRODUCTION TECHNOLOGY – Mechanical Engineering Multiple choice Questions Answers

production technology objective questions

PRODUCTION TECHNOLOGY 

 Mechanical Engineering Multiple choice Questions Answers

production technology mcq pdf, production technology mcq, mcq on production technology,  manufacturing process mcq pdf, manufacturing process mcq with answers, manufacturing process 1 mcq, manufacturing process mcq, mcq for manufacturing process, mcq on manufacturing process, mcq on manufacturing process with answers,  industrial and manufacturing engineering mcqs, manufacturing engineering mcq, mcq on manufacturing engineering,  manufacturing engineering objective questions pdf, manufacturing engineering objective questions, manufacturing engineering objectives, manufacturing engineering objective statement, manufacturing engineering objective, objective of manufacturing engineering, manufacturing engineering resume objective, manufacturing engineering objective type questions,  manufacturing process objective questions, manufacturing process objective questions and answers pdf, manufacturing process objective questions pdf, manufacturing process objective type questions, manufacturing process course objectives, objective manufacturing process planning, manufacturing process objective, manufacturing process objective questions and answers, objective of manufacturing process, objective of manufacturing process planning, manufacturing process objective type questions with answers pdf, manufacturing process objective type questions with answers,  production technology objective bits, production technology objective type questions and answers, production technology objective questions, production technology objective type questions, production technology course objectives, production technology lab objectives, production technology objective, production technology objective questions pdf, manufacturing technology objective questions and answers pdf, manufacturing technology course objectives and outcomes, estimation of production technology when the objective is to maximize return to the outlay, objective of production technology, manufacturing technology objective questions pdf, manufacturing technology objective questions, manufacturing technology objective type questions with answers, manufacturing technology objective type questions, manufacturing technology objective type questions with answers pdf, manufacturing technology 1 objective type questions, manufacturing technology 2 objective questions

PRODUCTION TECHNOLOGY

Mechanical Engineering MCQS

from FreePDfbook.com

PRODUCTION TECHNOLOGY Questions Answers

1. Work study is concerned with
(a) improving present method and finding standard time
(b) motivation of workers
(c) improving production capability
(d) improving production planning and control
(e) all of the above.
Ans: a

2. Basic tool in work study is
(a) graph paper
(b) process chart
(c) planning chart
(d) stop watch
(e) analytical mind.
Ans: d

3. What does symbol ‘O’ imply in work study
(a) operation
(b) inspection
(c) transport
(d) delay/temporary storage
(e) none of the above.
Ans: a

4. What does symbol ‘D’ imply in work study
(a) inspection
(b) transport
(c) delay/temporary storage
(d) permanent storage
(e) none of the above.
Ans: c

5. What does symbol ‘V’ employ in work study
(a) operation
(b) inspection
(c) delay/ temporary Storage
(d) permanent storage
(e) none of the above.
Ans: d

.

.

.

.

.

89. Graphical method, simplex method, and transportation method are concerned with
(a) break-even analysis
(b) value analysis
(c) linear programming
(d) queing theory
(e) tnaterial handling.
Ans: c

90. Which one of the following represents a group incentive plan ?
(a) Scanlon Plan
(b) Rowan Plan
(c) Bedaux Plan
(d) Taylor Differential Piece Rate System
(e) Halsey Premium Plan.
Ans: a

PRODUCTION TECHNOLOGY Multiple choice Questions and Answers :-

91. In the Halsey 50-50 plan, the following are rewarded more
(a) past good workers
(b) past poor workers
(c) past average workers
(d) all of the above
(e) none of the above.
Ans: b

92. In the Halsey system of wage incentive plan, a worker is
(a) paid as per efficiency
(b) ensured of minimum wages
(c) not paid any bonus till his efficiency
(d) never a loser
(e) induced to do more work.
Ans: b

 

.

.

.

.

.

179. Pessimistic time is
(a) the maximum time which an activity might require
(b) the average time required for a job
(c) the most probable time considering all conditions
(d) the minimum time in which an activity can possibly be accomplished
(e) the earliest finish.
Ans: a

180. In PERT analysis, critical path is obtained by joining events having
(a) +ve slack
(b) -ve slack
(c) zero sldck
(d) dummy activities
(e) critical activities.
Ans: c

PRODUCTION TECHNOLOGY Multiple choice Questions and Answers pdf  ::

In PDF file click here to download

Free PDF Books

By Freepdfbook.com

 

Add comment

Related Posts: